Kitara soi, lauletaan, ihmiset ovat jälleen koolla rantanuotiolla. Ihaillaan kauniita lauluja, hiljennytään niiden sanoman äärellä, ja unelmoidaan...
On kesä, kevät tai syksy. Me olemme merellä ja saarissa. Ja talvella muistellaan ja etsitään yhä uusia kauniita lauluja.

perjantai 19. marraskuuta 2010

Luotan auringon nousuun, Morgen lacht mir die Sonne

Minulle tämä laulu tuo mieleen ennenkaikkea kuvan ihmisjoukosta, kuorosta, joka voimakkaasti, vakaasti, yhdessä seisten laulaa sanomaansa.  Tämä onkin kai kuoroille tarkoitettu ja sopii se trubaduurillekin.  Ja hirveän helposti tämä jää pitkäksi aikaa soimaan mieleen.  Melodia on kaunis, helppo ja mieleenpainuva.

Pidän ehdottomasti tästä laulusta.  Tuo pitkä, toistuva tauotus tuo erikoisen tunnelman, mutta siinä saa kitaristi olla tarkkana, ettei tule aivan tyhjää hetkeä.  Laulun tunnelma on hitaan haaveileva.

Gm soinnutus on yksinkertainen mutta kaunis.

6/8 sävellajissa on tuo yksi hauska 3/8 poikkeama.

Hazamir-kuoro laulajana ja Saukki suomentajana.
Luulen, että kuorot ovat olleet 98.5 prosenttisesti tyytyväisiä Saukin sanoitukseen.

Lauletaan, joo, aivan varmasti tätä lauletaan.

Tämän laulun loppuessa, trubaduurin rantanuotiolla ollaan hiljaa pitkään.  Haaveillaan jostakin kauniista, katsellaan pimeään yöhön ja annetaan tunteiden kuljettaa.  Kukaan ei pitkään aikaan edes ajattele uuden laulun aloittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viestisi tähän...