Kitara soi, lauletaan, ihmiset ovat jälleen koolla rantanuotiolla. Ihaillaan kauniita lauluja, hiljennytään niiden sanoman äärellä, ja unelmoidaan...
On kesä, kevät tai syksy. Me olemme merellä ja saarissa. Ja talvella muistellaan ja etsitään yhä uusia kauniita lauluja.

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Piraattikopioitako?! Höpöhöpö! Levy-yhtiöt ne varsinaisia roistoja on.

Kodassa paloi iloinen tuli, ja tarjoilu oli ollut riittävää.  Lauluissa oli pieni tauko, ja kun CD-soittimesta alkoi kuulua toisenlaista musiikkia, niin siitäpä sitten jutunaihetta syntyikin.

- Piraattikopioitako?  Ei ne mitään sellaisia ole.  Ite minä oon ne ostanu ja moneen kertaan.  Ja olen ostanu monta muutakin kappaletta, jotka aika on syönyt.  Nauhat on menny rullalle, joku on jäänyt ikuisiksi ajoiksi autoradion sisään.  Ja se oli hyvää musiikkia, ei sellaista enää julkaistakaan.
- Entäs ne vanhat älppärit sitten.  Niitä vasta pilalle menikin.  Eikä kaikkia niitäkään ole edes koskaan julkaistu uudestaan?  Ja kuitenkin minä olen ostanut sen musiikin.  Missä se on nyt häh?

- Mutta kuulkaas; suurin vedätys on aina se, kun yhtiöt viiden vuoden välein uusii koko laitekannan, soittimet, levyformaatin, jopa tiedostomuodon.  Kaikki vanha häipyy ja jää arvottomaksi.  Siinä ne tienas valtavasti pelkästään uusia CD-levyjä myymällä, puhumattakaan sitten koko laitekannan uusimisesta.
- Joo, rosvoja ovat.  Eikä siitä bändeille jää levytuloista paljoakaan.
- Älä ny sössötä, ku puhuttiin siitä, että aivan valtava määrä laitteistoa jää muutaman vuoden välein tarpeettomaksi.  Ja tää meidän nykyinen laitteisto; sillekin yhtiöt lukee jo tuomiota.  vaihtavat uuteen formaattiin, heti kun vaan voivat sen tehdä.

- Eikös muuten joka jätkällä ole puolimetrinen pino LP-levyjä, joita ei viitsi heittää pois.  Vaikkei edes levysoitin toimi enään!  Se se vasta on rosvousta ollut, ettei niiden sisältöä ole saanut maksutta siirrettyä uuteen tiedostomuotoon.  Onhan se musiikki kerta ostettu jo kerran!  Höpöhöpö siis koko piratismijuttu.
- Saihan niistä nättejä seinänkoristeita.  Minullakin on komea teos olohuoneessa.

- Se piraattikopio on yksi juttu.  Mutta kyllä tää yhtiöiden kepulointi vie paljon suuremmat rahat kuluttajilta.
- No, niinhän se taitaa olla.

Se myönnettiin yleisesti, ja ilta jatkui.  Kohta laulettiinkin.  Ja piraattikopiot vaikenivat.

- Nyt vaihdetaan piraattilevyt piraattipulloihin.  Arkun kannelle pojat taas.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viestisi tähän...